לקראת הפסח – לשדרג את פינת האוכל
חג הפסח קרב ובא, מתכוונים לשדרג את פינת האוכל? אילן זהבי, מעצב הבית של גלריית זהבי, מביא את השיקולים לבחירת פינת האוכל. גלריית זהבי, עוסקת בעיצוב ובהתאמה אישית של רהיטים לכל חלקי הבית, מציעה מגוון רחב של שולחנות וכיסאות לפינות אוכל במבחר מידות ובהתאמה אישית לכל חלל. לקראת הפסח, המעצב אילן זהבי מציג את השיקולים בטרם רוכשים שולחן וכיסאות לפינת אוכל.
1. מיקום – ברוב הבתים החדשים שנבנים, החלל המוקדש לפינת אוכל בדרך כלל קטן. לכן
כדאי לרכוש פינת אוכל במידה סטנדרטית עם יכולת פתיחה והגדלה המכפילה את הגודל
שלה. כך ניתן ביום יום למקסם את המקום במינימום חסימה של החלל.
2. רגלי השולחן – מומלץ לרכוש שולחנות בעלי רגליים פנימיות ולא רגליים המורכבות על
הפינה של השולחן – בכך ניתן להושיב את האנשים בנוחות סביב השולחן ללא הפחד כי
הרגל תפריע.
4. רגלי הכיסא – רצוי לבדוק שהרגליים של כיסאות השולחן עשויים גם כן עץ אלון ולא רק
צבועיים בצבע בוק, אחרת יווצר הבדל בצבע בין רגלי הכיסא והשולחן.
5. הגדלת השולחן – כדאי לבדוק שהפלטות המגדילות את השולחן מורכבות כחלק
מהשולחן עצמו ואין צורך לאחסן אותן במקום אחר בבית.
6. בד הכיסאות - כשבוחרים בד לכיסאות, מומלץ לבחור בבד הוויניל שאינו משאיר כתמים
ואינו סופג שומנים או לחילופין לבחור בבדים סינטטיים.
3. צבע השולחן – כדאי לבחור בשולחן שצבעו עץ נטרלי. צבע כזה מתאים ולא מפריע לשאר
הרהיטים באותו החלל. גם בעתיד לא יפריע לשילוב אביזרים נוספים בבית.